BR1M 2018 Mula Dibayar pada FEB 26 Isnin!!Boleh Semak Akaun Bank masing-masing


~
BR1M 2018 Mula Dibayar pada FEB 26 Isnin!!Boleh Semak Akaun Bank masing-masing
~
~
BR1M 2018 Mula Dibayar pada FEB 26 Isnin, jadi penerima Bantuan Rakyat 1 Malaysia (BR1M) boleh mula semak akaun bank masing-masing mulai FEB 26 Isnin.


Ketua Setiausaha Perbendaharaan, Tan Sri Dr. Mohd. Irwan Serigar Abdullah berkata pembayaran BR1M dibuat secara tiga kali ansuran dengan peruntukan dianggarkan RM6.3 billion.


~
~
Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak akan melancarkan BR1M di Pekan, dekat sini esok. Sehari selepas itu, para penerima boleh memeriksa bayaran yang dibuat menerusi akaun mereka,” katanya sebagaimana lapor Utusan Online.

Dalam pembentangan Bajet 2018 pada 27 Oktober tahun lalu, Perdana Menter berkata, kira-kira tujuh juta penerima BR1M akan terus menikmati pemberian kerajaan dengan kadar maksimum sehingga RM1,200 pada tahun ini.
~


Untuk cikgu cikgu yang berminat untuk dapat bahan-bahan atau infomasi pendidikan yang terkini boleh Like Page kami and Join Facebook kami. Kami sentiasa menyediakan bahan dalam bentuk direct download yang memudahkan para guru / ibubapa download bahan

Facebook Page: https://www.facebook.com/mykssr


Facebook Group: KSSR Online
Recent Posts Widget
<!- start disable copy paste --></!->
BR1M 2018 Mula Dibayar pada FEB 26 Isnin!!Boleh Semak Akaun Bank masing-masing BR1M 2018 Mula Dibayar pada FEB 26 Isnin!!Boleh Semak Akaun Bank masing-masing Reviewed by we on 3:53 PM Rating: 5

No comments:

Join Telegram Channel kami

Join Telegram Channel kami
Dapatkan Bahan Pendidikan Terkini
Powered by Blogger.