PLC : Teacher Sharing Session - Demi Pembelajaran Abad Ke-21 [Free Download Panduan & Borang]

Teacher Sharing Session, atau lebih dikenali sebagai Sesi Perkongsian Guru, merupakan satu alat kolaboratif yang penting dalam melaksanakan Professional Learning Community (PLC).

Untuk mewujudkan pembelajaran abad ke-21, Sesi Perkongsian Guru memainkan peranan yang penting. Sesi Perkongsian Guru boleh membantu dalam pembangunan dan perofesionalisme guru. Sesi Perkongsian Guru bermaksud sekumpulan guru bertemu secara kerap untuk berkongsi amalan pengajaran terbaik bertujuan memantapkan proses pengajaran dan pembelajaran.
Jenis-jenis perkongsian termasuk bahan seperti bahan mengajar, alat bantu mengajar, edaran dan laman sesawang, kepakaran dan pegalaman seperti rancangan pengajaran harian, strategi dan program serta hasil kerja murid seperti buku scrap dan bahan 3D.

Untuk tujuan perekodan, gunakan borang Tool Kit di bawah.
Untuk muat turun borang Tool Kit ini, klik SINI.

Untuk muat turun penerangan dan panduan yang lebih terperinci, klik SINI

Untuk cikgu cikgu yang berminat untuk dapat bahan-bahan atau infomasi pendidikan yang terkini boleh Like Page kami and Join Facebook kami. Kami sentiasa menyediakan bahan dalam bentuk direct download yang memudahkan para guru / ibubapa download bahan
Facebook Page: https://www.facebook.com/mykssr

Facebook Group: KSSR Online
Recent Posts Widget
<!- start disable copy paste --></!->

PLC : Teacher Sharing Session - Demi Pembelajaran Abad Ke-21 [Free Download Panduan & Borang] PLC : Teacher Sharing Session - Demi Pembelajaran Abad Ke-21 [Free Download Panduan & Borang] Reviewed by Mykssr on 4:24 PM Rating: 5

No comments:

Join Telegram Channel kami

Join Telegram Channel kami
Dapatkan Bahan Pendidikan Terkini
Powered by Blogger.